#weekvandebij – Maak een bij blij Wist je al dat we sinds kort 10.000 honingbijtjes 🐝 in onze tuin hebben? Bijen zorgen niet alleen voor heerlijke honing 🍯, maar ze zorgen ook voor de bestuiving van verschillende gewassen. Daarom hebben we 10.000 bijen geadopteerd van de Nectarist, om zo ook een steentje bij te dragen […]

Read more

Citrusvruchten van de familie Speciale. Aan de voet van de Etna liggen de citrusboomgaarden van de familie Speciale. De rode lava kleurt de mineraalrijke bodem. Proef onze Siciliaanse sinaasappels van Speciale. Gebruik ook de schillen zonder zorgen. Citrus van Speciale wordt onbehandeld geëxporteerd! Drie generaties smaak, parfum, natuur, traditie zorgen voor een unieke smaak.

Read more

Als groenten en fruitzaak kunnen wij het werk van de leerlingen en begeleiders van de land- en tuinbouwschool GO! Atheneum Heist alleen maar toejuichen. De witloofoogst van onze toekomstige land-en tuinbouwers is prachtig. En om de werking van de school te steunen helpt Groenhuis verswinkel, héél graag het witloof te verkopen! De opbrengst van het witloof […]

Read more

Chou Pontoise

11/02/2022

De Pontoise is een kool met een fantastische smaak. De Pontoise wordt gekweekt in de regio Île de France. Dat is de regio tussen Normandië en De Champagne. Deze kool is bijzonder geliefd in de Franse gastronomie. Qua structuur is deze kool vergelijkbaar met onze savooikolen. Gestoofd of gekookt, met vlees of in de soep […]

Read more

De Palmkool Palmkool lijkt qua smaak op boerenkool, maar heeft een verfijndere en zachtere smaak dan andere kolen. Het blad kan kort gekookt worden, maar is ook lekker om te roerbakken. Tot in de 19e eeuw was de palmkool ook te vaak te vinden in de lage landen, maar is later door onduidelijke redenen verdrongen […]

Read more